Når sekundene teller

Når sekundene teller

Noe av det viktigste med et smart hus er å benytte seg av alle sensorer og styrbare enheter for å forhindre at en ulykke i hjemmet oppstår, vi tenker da på brann, vannlekkasje og lignende. Et smart hus kan gjøre mye preventivt i et hus for at ulykker forhindres. Skulle det verst tenkelige likevel inntreffe er det fint å vite at huset hjelper deg i en slik situasjon også.

Se for deg følgende scenario:

Et par våkner midt på natten av at røykvarsleren piper i det fjerne, det er såvidt de hører den da de ikke er i samme etasje. Det første de kjenner når de våkner er smaken av røyk i munnen og at det svir i øynene. De kommer seg raskt til hektene, det første de tenker på er ungene som ligger i motsatt ende av huset. I stummende mørke og gjennom røyklagte romkommer de seg inn til ungene og får løftet de opp av sengen. Veien går videre ned trappen og mot gangen. Paret med ungene bruker verdifull tid da det nesten er umulig å navigere i den tunge røyken. Ved døren sliter de med å få opp låsen, men får den omsider opp og kommer seg ut i frisk luft. Familien er endelig ute i sikkerhet og alle har det bra, men innenfor er det som startet som en ulmebrann ikke langt ifra å ta overhånd over hele huset…

Se for deg det samme scenarioet med et smart hus:

Paret våkner av at alle røykvarslerne i hele huset piper. Lysene på soverommet og resten av huset er skrudd på, telefonen på nattbordet lyser opp, på mobilskjermen står det en beskjed som ingen vil se: “Det er registret røyk på vaskerommet i første etasje!”.

Det er ingen røyk i resten av huset, så den ene personen bestemmer seg for å gå inn igjen og åpner døren til vaskerommet. Noe røyk siver ut, men det meste forsvinner ut av rommet i dragsuget av døren som åpnes. Ulmebrannen som startet i varmtvannsberederen stoppet av seg selv når strømmen ble kuttet til den. Røykvarsleren ga beskjed om brann på vaskerommet, Smarthuben skrudde derfor av alt strøm i det rommet.

 

Popp_Rauchmelder_transBG

 

Her har vi to scenarioer som under endrede omstendigheter kunne ha ført til tap av liv. Dette er ikke ment som skremselspropaganda, men en ekstra oppfordring til å ta en titt på hvordan du kan gjøre hjemmet ditt tryggere. Vi ser at vår løsning kan bidra på så mange plan, spesielt på sikkerhet, og det hjelper vi gjerne til med.