Luke #16 En sensor kan brukes til flere ting enn bare alarm!

Luke #16 En sensor kan brukes til flere ting enn bare alarm!

Sensorer som varsler om uvedkommende på besøk er en grei ting å ha, men det er også muligheter for at de kan gjøre så mye mer enn bare å varsle om mulige innbrudd.

Har du en bevegelsessensor fra Futurehome kan den brukes til å trigge at lyset går på når du går inn i rommet om du har smart belysning. Om du i tillegg har dimming, kan du stille inn at lyset skal gå på 50% om natten, slik at du ikke blir blendet av lyset. Har du boligen i bortemodus vil den samme bevegelsessensoren varsle deg på smarttelefonen din om det er bevegelse der. Slik vil du alltid ha kontroll over boligen din, men i tillegg ha så mye mer.

For eksempel kan den ene bevegelsessensoren som Futurehome leverer både rapportere temperatur, fukt og lysnivå i tillegg til bevegelse. Det er ikke så verst for en liten enhet som koster kr 575, som du fint kan sette opp selv.

Fordelen med et smarthus med sikkerhetsløsninger er at alt relatert til hjemmet er samlet på samme sted og at de samme løsningene kan brukes til mer enn bare sikkerhet.

Det er også mulig å sette opp enkle magnetkontakter i dør- og vinduskarmer selv. Disse vil også sende deg et varsel på smarttelefonen om noen åpner en dør når du har hjemmet i borte- eller feriemodus. Har du også smart oppvarming i samme rom som magnetkontakten, så vil oppvarmingskilden gå av om du åpner vindu eller dør for å lufte. Det er smart det, for det er dumt å fyre for kråkene!

En grunnpakke for sikkerhet med en bevegelsessensor og to magnetkontakter og Smarthuben koster 4 289kr!

PS I. En av de løsningene vi jobber med om dagen er å legge til støtte for videokamera, på den måten kan du sjekke hvem det er som har trigget bevegelsessensoren om du får et varsel. Er det bare svigermor på uanmeldt besøk, så kan du for eksempel skru av og på lyset for å vise at du vet at hun er der. Eventuelt øke belysningen slik at hun ser bedre.

PS II. I morgen er det den siste lørdagen med åpent kontor kl.11 til kl.15 i Stavanger og OsloDette er en god anledning om du har noen spørsmål, vil se en demonstrasjon eller trenger hjelp til å komme i gang med ditt smarthus. Vi stiller med gløgg, pepperkaker og du kan selvfølgelig teste Futurehome.