Hvem passer på huset ditt i ferien?

Hvem passer på huset ditt i ferien?

Nå er det snart sommer, og med sommeren kommer også turer til hytta eller varmere strøk. Det fører ofte til at hus står tomme over lengre tid, noe som gjør at nettopp denne årstiden er en høytid for innbrudd i boliger over hele Norge. Det finnes imidlertid flere forhåndsregler man kan ta før huset står igjen alene. Vi i Futurehome har satt opp 6 smarte tips for å forhindre eller stoppe uønskede gjester i ferien:


1. 
Bruk mobilen til å få full oversikt

Ulykker kan skje selv når det ikke er noen hjemme. Med Futurehome får du full oversikt over aktivitet i huset enten du er på fottur i fjellheimen eller nyter en paraplydrink på Palma de Mallorca.

 

2. Få både deg selv og huset i feriemodus

Det er ikke bare du som bør være klar for ferie når du reiser på tur, husk at huset ditt også kan innta feriemodus. Setter du huset i feriemodus vil du automatisk få varsling på mobil ved bevegelse, åpne dører eller vinduer, og vanlige sikkerhetsvarsler ved brann eller vannlekkasje.

 

3. En komfortabel hjemkomst

Unngå å komme hjem til et iskaldt hus med å sette opp en egen tidsinnstilling for å sørge for at huset  settes i bortemodus dagen du kommer hjem. Da får du en “lunk i huset” og slipper å bruke resten av kvelden på å varme opp boligen.


4. Simuler tilstedeværelse

Å simulere tilstedeværelse er et gammelt triks for å skremme bort ubudne gjester. I stedet for å ha lysene på hele ferien, sett opp enkle tidsinnstillinger for når du ønsker at lyset skal være på eller av. Bedre for miljøet og mer realistisk!


5. La deg inspirere av Kevin McCallister

Er det noe vi har lært fra “Alene hjemme”-filmene er at tyver ikke alltid er så lette å skremme bort. Ta inspirasjon fra Kevin og sett en smartplugg i bakkant av radioen din. Da ser det ikke bare ut som, men også høres ut som, noen er hjemme.

home-alone-shower-scene-exit-does—not-exist

6. Finn allierte

Dersom du har familie, venner eller en nabo du stoler på kan du gi han eller henne tilgang til utvalgte d eler av boligen din. Det kan være nyttig for alt fra vanning av blomster til varsling til dem dersom bevegelse er registrert. 

 

Det er heldigvis sjelden at man opplever å komme hjem fra ferie og finne huset endevendt, men med disse tipsene er man alltid beredt. Da gjenstår det bare for oss i Futurehome å ønske alle Futurister og følgere en strålende ferie!

 

“Hey, I’m gonna give you to the count of ten, to get your ugly, yella, no-good keister off my property”
Gangster ‘Johnny’, Home Alone