Future Home er 3 år! La oss ta en titt på utviklingen disse årene

Future Home er 3 år! La oss ta en titt på utviklingen disse årene

Tro det eller ei, i disse dager er Future Home 3 år. Det har vært en utrolig spennende reise så langt, både fra idéstadiet og oppstartsfasen til nå. Den perfekte bursdagsgaven er at den nye Smart Hub’en nå offisielt er CE-godkjent. Men først la oss feire litt ved å ta en titt på hva som har skjedd på utviklingssiden disse årene!

Tar vi en tur ned Memory Lane og titter på den alle første utgaven av appen, så var ikke brukeropplevelsen den beste. I tidlig fase hadde vi multimediastyring også, noe som har vist seg utfordrende med tanke på å lage et generelt produkt for den vanlige forbruker. Vi har ikke gitt opp, men det tar tid. Dette brukergrensesnittet ble laget høsten 2012, før selskapet offisielt ble stiftet.

Future-Home-smarthus-app-nr.1

Tidligere har vi brukt et fugleperspektiv over appen for å gi best mulig oversikt, slik som appen fra 2013. Måten en styrte de ulike lysene, ovnene etcetera, var faktisk ved å trykke på de ulike ikonene som en kan se i videoen. Fugleperspektiv er ganske intuitivt egentlig, men litt vanskelig ved større hus over flere etasjer.

Den første utgaven av Smart Hub’en, altså sentralenheten, var ganske enkel. Den var ikke like tilpasset formålet som senere versjoner. Begge har noenlunde samme innmat, med en Raspberry Pi Compute Module som datamaskin.

app-dev-old2

Ser vi på appen fra 2014, så er den mye mer mobilvennlig, her har vi i tillegg fått med oss designere fra EGGS Design med på laget. Det vises ganske godt i den visuelle oversikten til brukeren og at navigasjonen i appen ble betraktelig mye lettere.

app-dev-old3

Appen fra 2015 er ganske mye bedre enn de tidligere versjonene og har selvfølgelig mer funksjonalitet enn de tidligere utgavene. Her gir første skjermbilde en enkel orientering over statusen til hele huset i en enkel oversikt .

app-dev-old4

Det som er lett å se er framgangen appen har hatt over tid, og at den er blitt mer og mer brukervennlig.

For den nye Smart Hub’en, så vil vi endelig få en sentralenhet som er skreddersydd til formålet og som dessuten ser rå ut. Den har mer funksjonalitet, i tillegg til støtte for flere nye produkter. Nå er den blitt CE-godkjent, som er den beste bursdagsgaven vi kunne fått. Nå jobbes det hardt med å få de siste bitene på plass og få klar en lanseringsdato. Vi gleder oss veldig til vi kan begynne å levere den og kommer med nyheter fortløpende.

app-dev-old5

Det første en tenker når en ser de gamle app-bildene er gjerne «Her har det skjedd mye«. Appen vår i dag ser helt annerledes ut enn den gjorde for tre år siden, og utviklingen har gått i riktig retning -bedre brukervennlighet. Den første Smart Hub’en var også veldig enkel, men den gjorde jobben.

Utviklingen på app og Smart Hub’en viser derimot at det er mulig å starte med noe ganske enkelt og hele tiden jobbe med å gjøre det bedre. Som «foreldre» er vi ganske stolte over hvordan babyen vår har utviklet seg på de tre årene som har gått. Det er ganske nostalgisk å se tilbake og mimre over hvordan Future Home en gang så ut i forhold dagens status. Om ikke annet, så viser det at det er konstant utvikling og at vi hele tiden prøver å gjøre ting bedre.

app-dev-old6

På disse tre årene har det skjedd utrolig mye, men de neste tre årene vil det skje enda mer. Selv om vi har spennende planer for framtiden er det vanskelig å forestille seg hvordan det vil bli seende ut. Hvem vet hva framtiden bringer? En ting er i hvert fall sikkert, Future Home beveger seg framover uansett!

Tags: