Fra idé til virkelighet

Fra idé til virkelighet

Juni 2012, et evig ork, jeg hadde nettopp kjøpt meg et ordentlig hjemmekinosystem for alle feriepengene. Med prosjektor, hifi-anlegg, blu-ray spiller, Playstation og PVR-Tuner var alt klart for gode hjemmekinoopplevelser. Likevel var utfordringen at for hver gang jeg skulle se på tv, film eller spille Playstation måtte jeg gjennom mellom 4-5 fjernkontroller for å komme i gang. Operasjonene var som følger: skru prosjektor på, reciever på, tv tuner på, sette hdmi-input til 2 og skift til surroundlyd. En veldig lang og kjedelig prosedyre hvor mye kunne gå galt. Spørsmålet jeg satt igjen med var: -hvorfor må det være så komplisert?

Det fantes allerede universalkontroller på markedet, men du måtte være i stand til å huske de titalls funksjonene du hadde lagt inn. Et annet alternativ var smarthussystemer med integrert multimediastyring. Likevel var systemene som er tilgjengelige like vanskelige å bruke som universalkontrollen. Noe måtte gjøres, gnisten til en idé oppstod.

Jeg tok derfor kontakt med barndomsvennen min, Bjarne, som hadde kunnskap innen programutvikling, og dermed var vi i gang. I løpet av en måned hadde vi allerede utviklet en programvare for smarthus som virket opp mot den maskinvaren som var tilgjengelig på hobbymarkedet. Med dette systemet var vi i stand til å styre lys, varme, alarm og multimedia rett fra godstolen. Det var likevel en del som manglet av dypere funksjonalitet, men det var i det minste en god start.

Høsten 2012 begynte jeg på Universitetet i Stavanger hvor jeg traff Odd Eivind, en tidligere kollega fra Siemens. Vi fant raskt tonen sammen og fant ut at Odd Eivind ville passe godt inn i det lille nystartede teamet. Duoen ble dermed til en trio.

03 demostand ferdig

I midten av september arrangerte Bravida åpne dager i Stavanger der jeg skulle demonstrere adgangskontroll, brannalarm, kameraovervåking og intelligente nettverkssystemer som Bravida leverer. Jeg mente dette var den perfekte anledningen å vise frem smarthussystemet vårt, og forhørte meg med sjefen min i Bravida, som syntes det var et spennende prosjekt. God tid hadde vi derimot ikke, men vi klarte å bygge hele standen og installere systemet på én helg.

Arbeidet vi la ned gav likevel resultater og responsen vi fikk på konseptet var fantastisk. Uten å offisielt ha en bedrift fikk vi forespørsler om å levere ferdige produkter til fremtidige kunder. Det vi holdt på med på om kveldene og i helgene, og som til nå kun hadde vært en hobby, begynte å bli seriøst.

uis-+entreprenører013_FotorFoto: Helene Andreassen

Vi ble derfor enige om at dette ikke bare var en lek, vi skulle satse seriøst og starte en bedrift. Det første pilothuset ble min egen leilighet, og annenhver helg i fire måneder jobbet vi med prosjektet som vi etter hvert kalte for Future Home. Vi begynte å utvikle ett system for smarthus som skulle gi en komplett pakke for sluttbruker, tekniker og distributør.

Januar 2013 blir Future Home AS opprettet og formelt godkjent i Brønnøysundregisteret.