Årskavalkade 2014

Årskavalkade 2014

Året 2014 går mot slutten, og det er veldig interessant å se hvor langt vi har kommet siden begynnelsen av året. Tiden har flydd avgårde med mange spennende hendelser, vi har derfor samlet noen av høydepunktene i en liten årskavalkade.

Januar Universitetet i Stavanger publiserer en artikkel om vår første kunde, som ikke er som den vanlige kunden som er tidlig ute, men en 90 år gammel bestemor som bor hjemme. Ved å gjøre dette, ønsket vi å vise at smarthus faktisk er for alle.

Stuå

April – Etter å ha jobbet hardt med utvikling var vi ganske nervøse for å presentere vår løsning for den generelle befolkningen på Boligmessen i Stavanger. Lokale medier har hjulpet oss med litt publisitet om unge gründere, og her kan du lese en artikkel og se video av det. Boligmessen gikk veldig bra og vi fikk verdifull erfaring og snakket med masse folk.

UiS

Juni – Vi avsluttet vår andre runde med finansiering nøyaktig ett år etter vår første finansiering. 27. juni er en lykkens dag for Future Home, og er internt kjent som Funding Day. Denne finansieringen ga oss de ressursene vi trengte for å fullføre vår første versjon av produktet og gjøre klar til å skalere opp virksomheten.

August – Lansering av det nytt brukergrensesnittet for applikasjonen og ny logo var en interessant prosess. Vi samarbeidet godt med EGGS Design for å skape en brukervennlig opplevelse og en bra logo, og er veldig fornøyd med resultatet.

September – Lansering av crowdfundingkampanje var en nervøs periode. Vi visste lite om hva vi hadde i vente, med ekstremt hardt arbeid dag og natt for å nå målet om 200 000 dollar. Da vi fullfinansierte kampanjen i begynnelsen av november en time før fristen gikk ut, var vi utslitt, men lykkelige. Hardt arbeid lønner seg!

Vi fikk noe publisitet i løpet av kampanjen, og denne artikkelen fra Teknisk Ukeblad oppsummerer Future Home godt. I tillegg var det en var det en masse stunts og eventer for å nå målet. Blant annet var det en «Kontroller kontoret vårt – Chaos Mode», se video nedenfor, og andre kule stunts som er videodokumentert her. I tillegg vant vi Hardwarethon konkurransen på gründerkonferansen NuTek, noe som var utrolig gjevt.

November – Vi hadde æren av å være på «Next to watch»-liste fra Startup Norge og Innovasjon Norge. Det er givende at vi blir lagt merke til og vi setter stor pris på oppmerksomheten. Erik fikk en også en speeddate med Innovasjon Norge og ny administrerende direktør Anita Krohn Traaseth, noe som ble forevighet på YouTube.

Desember – Mens vi jobbet hardt med å klargjøre for levering av smarthus til våre crowdfunding supportere, så fikk vi en gledelig nyhet. Future Home sin crowdfundingkampanje er faktisk den nest største crowdfunding kampanjen i Norge gjennom tidene, noe som selvsagt er stas.

Crowdfunding succesful

Nå er vi klare til et nytt spennende år, og vi er sikre på at 2015 kommer til å bli enda bedre enn 2014. Vi ser frem til å skape minneverdige øyeblikk sammen med dere neste år også, så ha et godt nytt år!