10 grunner til at du IKKE bør kjøpe smarthus

10 grunner til at du IKKE bør kjøpe smarthus

Hva gjorde vi før vi fikk smarttelefoner? Spørsmålet får en til å tenke på hva en gjorde før alt ble gjort tilgengelig fra bukselomma og alt ble så mye enklere. Nå er spørsmålet om smarte mennesker trenger smarthus? Svaret er nei, og her er hvorfor…

10 grunner til at du ikke bør kjøpe smarthus

1) Smarthus er et forbigående fenomen og vil forsvinne sammen med internett, smarttelefon og e-faktura.
2) Du vil ikke ha plagsomme varsler direkte på mobilen dersom røykvarsleren utløses eller uvedkommende tar seg inn i huset når du er borte.
3) Du har lav strømregning og bruker ikke 64 % av strømkostnadene på varme- og oppvarming, slik som resten av Norges befolkning.
4) Du liker å la tanker som ‘skrudde jeg av komfyren?’ ødelegge helger og ferier. Du setter også stor pris på å oppdage vannlekkasjer i god tid etter at de har oppstått.
5) Du har allerede kjøpt en Tesla og mener du hjelper miljøet nok, til tross for at du jobber i oljeindustrien.
6) Du liker å sløse penger og søker derfor ikke Enova om støtte for å dekke 20% (max 4 000kr) av totalkostnaden til å kjøpe et basic smarthus til 10 000kr som kan spare deg ca 2 000kr i strømutgifter i året.
7) Du vil gjerne bidra til at arbeiderne på kullkraftverket har en trygg jobb.
8) Du tar gjerne en feriedag hjemme for å slippe inn håndverkerne selv.
9) Du er alt annet enn lat og skrur selv av lysene i rom du ikke er i.
10) Du liker ikke at elektronikken i huset snakker sammen ved at for eksempel ovner går av automatisk når du åpner vinduet for å lufte fordi det er for varmt.

Sannheten er at smarthus forenkler hverdagen slik en smarttelefon også forenkler livet. Spørsmålet blir heller om hvorfor du skal ha et vanlig hus, når du kan styre det via en app på smarttelefonen din, og ha full kontroll på huset og bedre komfort? Smarthus dreier seg i all hovedsak om kontroll, komfort og enkelthet for de fleste. At du og kan spare miljøet og spare penger samtidig er en ganske bra bonus.