Futurehome i ny drakt og nye funksjoner under panseret!

Futurehome i ny drakt og nye funksjoner under panseret!

new app Banner

Full kontroll og oversikt av ditt smarte hjem skal være så enkelt som mulig. Derfor har vi oppgradert Futurehome-applikasjonen til å bli både bedre og mer brukervennlig.

Basert på deres gode tilbakemeldinger har vi redesignet applikasjonen helt fra bunnen av. Designet er oppdatert med fokus på hurtigere navigasjon og et enklere, mer dynamisk dashboard hvor de mest populære funksjonene er fremmet.


Nøkkelfunksjonene i den nye versjonen av applikasjonen er:

  • Enklere og hurtigere navigasjon
  • Mer informasjon på de ulike enhetene
  • Tjenester innen brannalarm
  • Støtte for motorstyring på både garasjeport og solskjerming

 

Navigasjon

Et av de mest rapporterte ønskene har vært i forhold til navigasjon i appen. Hvordan man kommer seg fra dashbordet til de forskjellige områdene i appen er derfor endret og menyen ligger nå fast nederst på skjermen. Vi har også designet et helt nytt dashbord som viser de viktigste funksjonene. Her kan du for eksempel bytte husets moduser og kjøre snarveier rett fra dashbordet. Fra dashbordet kan man også gå rett til rom, tidslinjen og innstillinger for ditt sted og din profil. Alt med kun ett trykk.

bottom nav

Vi har fått flere tilbakemeldinger på at det store energihjulet tok opp for mye plass og ga liten verdi for en del av brukerne våre. Vi mener at energi er veldig viktig og ønsker ikke å ta hjulet bort for alltid, men per i dag så ser vi at vi kan utnytte plassen bedre med et dashbord som er tilpasset den enkelte brukeren og deres eget system.

 

Målet vårt med det nye dashbordet er at du som bruker skal få lov til å bestemme hva du ønsker å ha der. I starten vil det være et standard oppsett med relevante styringer, men på sikt kommer det mulighet for selv å bestemme rekkefølgen og innholdet.

Lesbarhet har også vært viktig i det nye designet. På den nye appen har vi valgt en mørk blåfarge for mer kontrast mellom tekst og bakgrunn. Ved en senere anledning ønsker vi også å åpne for at du som bruker skal få velge en egen fargepalett som passer dine preferanser.

 

Sensorer og enhetsinformasjon
Vi i Futurehome ønsker å ha en oversiktlig applikasjon som gir deg informasjonen du faktisk har bruk for. Det viktigste er at de funksjonene du bruker daglig i applikasjonen ligger lett tilgjengelig, men også at du skal kunne se på detaljene om det er behov for det. Derfor kan du nå enkelt sjekke alle sensorene under “rom” eller “setup”. Informasjon om sensorer med flere funksjoner er samlet på et “sensorkort” i rommet der sensoren står. Her kan man også følge med på batteristatus for sensorer som støtter rapportering av batteri, fra 0-100%.

 

Rooms _

I tillegg til at man nå kan overvåke hver eneste enhet i systemet vil man også ha full kontroll på energiforbruket på hver eneste enhet som støtter energimåling i systemet. Tidligere var dette kun tilgjengelig som totalforbruk på rom, men nå kan man se effektforbruket på hver enkelt enhet. Vi har også forenklet listen over enheter under belysning, komfort og apparater for å prøve og gjøre den mer kompakt, enkel og oversiktlig å navigere i.
Lights

Den tredje tilstanden
Ved denne oppdateringen introduserer vi også en ny tilstand til moduser, triggere, tidsinnstillinger osv.. Noen ganger har man behov for å kunne velge at enheter ikke bare skal kunne skru seg PÅ eller AV, men heller at enheter skal stå uendret i den tilstanden de hadde fra før.

Dersom du lager en modus, snarvei, tidsinnstilling eller bestemmer hva som skal skje ved bevegelse i et rom, ønsker du kanskje å kun berøre et utvalg av lysene eller enhetene i det rommet. Dersom det for eksempel registreres bevegelse på soverommet vil man kanskje at taklyset skal skru seg på og man vil ikke endre på leselampen i hjørnet.

Logisk nok vil lyset gå på nå velger “PÅ”, velger du “AV” vil det skru seg av, men dersom du velger at enheten ikke skal berøres vil den beholde den tilstanden den hadde, enten om det var “PÅ” eller “AV”.

third state

Brannalarm!
Å bli varslet når alarmen går er en god trygghet å ha, men hva om ditt smarthus kunne gjort enda mer i de minuttene det virkelig teller? Med Futurehome sin tjeneste for brannalarmer vil systemet gjøre alt det kan for å begrense skadene og bistå med evakuering dersom uhellet først skulle skje. Systemet kan nå automatisk skru av alle apparater i husstanden, deaktivere smekklås, skru på all belysning, aktivere sirener og holde vannkranen åpen selv med vann på gulvet slik at brannslangen ikke går tom. Appen gir deg raskt en oversikt over hvilke rom det er registrert røyk i, samt en oversikt over andre viktige hendelser.

Du kan enkelt skru av sirener ved falsk alarm eller ringe rett til nødetatene ved en faktisk hendelse. Du kan også tilpasse hvilke tiltak tjenesten for brannalarm skal ta under oppsett og aktivering av brannalarmen under “Alarmer”. Utover året vil Futurehome komme med flere typer alarmer for å beskytte deg og dine samt begrense så mange skader som mulig.

Fire Alarm

 

Se til at du har de produktene som trengs, klikk her for å kjøpe røykvarsleren for ditt behov, enten den er batteridrevet eller koblet på fast forsyning:

shop-popp

smoke-device

 

Tidslinje og pushvarsler
Tidslinjen og pushvarsler kan nå settes til norsk språk. Tidligere var disse bare på engelsk men nå vil de endre språk basert på det språket man setter under profilinnstillinger.

I tillegg vil du nå bli varslet dersom en enhet har lite batteri. Innstillinger for profil finner du oppe til høyre under sted i appen.
Timeline _ Push

Tidsinnstillinger
Nå kan du nå gi dine tidsinnstillinger egne navn, samt at du kan når som helst deaktivere dem midlertidig. Oppsettet, knappene og stegene er også oppdatert for at det skal være mer forståelig.

Timers

Tvungen sletting
Nå er det mulig å tvangs slette en Z-Wave enhet, dette skal kun gjøres dersom man har en ødelagt enhet eller har problemer med å slette enheten med vanlig sletting (eksklusjon). For å tvangs slette en enhet må man først forsøke vanlig sletting og så velge “Tvungen sletting”

Slett enhet

 

Vi elsker tilbakemeldinger
Vi har jobbet hardt og lenge for å imøtekomme alle deres ønsker og håper dere vil bli fornøyde med vår oppdaterte applikasjon. Oppdateringen rulles ut i løpet av denne uken, så følg med og gled deg til å utforske våre nye funksjoner i ditt smarte hjem!

Fikk du med deg alt? Det er mye nytt og vi forventer at det kommer både spørsmål og tilbakemeldinger på oppdatering. Vi er også veldig nysgjerrige på hva akkurat du synes om oppdateringen, og inviterer deg til diskusjon i forumet vårt på Slack