Future Home Smart Hub

Future Home Smart Hub

I de kommende bloggpostene har vi bestemt oss for å ta en nærmere titt på noe av installasjonsmaterialet til Future Home. Først ut er Future Home sin Smart Hub, eller «sentralen».

Smart Hub’en er kjernen i Future Home. Ved å utnytte Wi-Fi og EnOceans radioprotokoller, sørger den for at alle andre komponenter kan snakke sømløst sammen, samtidig som den lar deg styre den fra hvor som helst i verden. Den kjører vårt Debian baserte operativsystem og programvare og blir som en avansert router for all husets elektronikk. Den formidler informasjon og innstillinger mellom bruker og elektronikk, men holder også styr på statistikk og kalender, avansert læring og varmestyring i tilleg til motoren for ulike scenarioer og mye, mye mer.

Smart Huben er for tiden under utvikling, og er planlagt ferdig innen utgangen av 2014. Når den er ferdig, vil det ta oss fra en generell datamaskinsentral, som har vært brukt i våre pilotinstallasjoner så langt, til en sentralenhet hvor maskinvare og programvare er skreddersydd perfekt sammen. Dette gir oss en utrolig pålitelighet og en best mulig smarthusopplevelse.

futurehome-smarthub-2

Siden Smart Huben vil være en del av hjemmet ditt, har vi lagt mye innsats i å gjøre den så estetisk og nøytralt utseende som mulig, uten at det går ut over funksjonalitet eller brukervennlighet.

Dette er også (så langt vi vet) den første kommersielt tilgjengelige smarthussentralen som utnytter Raspberry Pi Compute Module, en liten og kompakt datamaskin. Den lille formfaktoren, kraften og det lynraske eMMC minnet gjør det til den perfekte server i vår sentral. Vi bestreber etter å gjøre maskinvareproduktene våre like gjennomførte som programvaren vår, og har et konstant fokus på høy kvalitet, pålitelighet og lang produktlevetid.

Raspberry Pi Compute Modulen sparer oss fra å måtte «finne opp hjulet på nytt», og går også helt i tråd med vårt ønske om å gjøre smarthus lett tilgjengelig for alle. En viktig faktor for dette er selvfølgelig fornuftig prising. Akkurat nå får du den for $124! FYI, dette er grisebillig!