Burde du også investere i smarte løsninger?

Burde du også investere i smarte løsninger?

Smarte løsninger og smarthus er noe «alle» vet om, men ikke alle har enda. Du har sikkert vært på besøk hos noen som har bevegelsessensorer slik at lyset går på automatisk når du kommer inn i et rom og du har helt sikkert sett noen som kan skru på musikk i hjemmet sitt med et SONOS system eller liknende.

Mange av oss har sett den søte reklamen til Telenor om hvordan smarte løsninger kan hjelpe eldre mennesker og vi har sett at Rema 1000 gjør narr av de som velger «smart».

Vi som jobber med smarthus og hjemmeautomasjon daglig, vet at å gjøre narr av smarthus og Internet of Things er som å gjøre narr av datamaskiner og internett i 1999. Utviklingen skjer ekstremt raskt og vi har så vidt begynt å rulle ut løsninger for mannen i gata, som ikke koster skjorta.

Alt dette får deg helt sikkert til å lure på om du burde investere i smarte løsninger selv?

Hvis du skal pusse opp et eller flere rom og du må bytte termostater, lysbrytere eller andre elektroniske styringsenheter så burde du definitivt kjøpe smart. Grunnen til det er at teknologien i smarte enheter, som gjør at du kan styre ting rett fra smarttelefonen din, ikke koster mye mer enn de gamle «dumme» enhetene du måtte ha kjøpt uansett.

Hvis du skal bygge nytt eller kjøper en ny leilighet så burde du spørre utbyggeren din eller elektrikeren din om smarte løsninger, i denne situasjonen så skal jo alt elektrisk inn fra bunnen av og da er det dumt å bygge med gårsdagens infrastruktur, når du vet at du kommer til å måtte kjøpe alt nytt.

Hvis du ønsker å spare strømså burde du investere i smarte løsninger. Visste du at de som investerer i et sentralt styringssystem for strøm, kan redusere forbruket med 5% for hver grad innetemperaturen senkes? Det er sant, ved at du kan styre varmekabler, panelovner og varmepumper gjennom en enkel app, så kan du redusere forbruket, uten at det går ut over komforten i boligen din.

Hvis du ønsker mer komfort i hjemmet ditt så burde du investere i smarte løsninger, spesielt lys og varmestyring. Med Futurehome kan du få hjemmet ditt til å tilpasse seg dine og behov, både gjennom «triggere» basert på hendelser og ved forhåndsinnstilte rutiner.

Hvis du ønsker et tryggere hjem, burde du investere i smarte løsninger. Med Futurehome kan du se hvilke dører og vinduer som er åpent/lukket ved bruk av en sensor montert skjult i karmen. I tillegg til dette kan du installere en elektronisk dørlås, hvor du kan låse opp og igjen med RFID-brikke, koder og etterhvert trådløst gjennom Z-wave.

De smarte røykvarslerne og vannlekkasjesensorene bidrar også til et tryggere hjem. Se for deg hvor beroligende det er å vite at det ikke har skjedd en eneste hendelse i hjemmet ditt mens du var på jobb. Den smarte røykvarsleren og lekkasjesensoren vil gi deg varsel dersom en hendelse oppstår og hvor den har oppstått, rett på smarttelefonen din.

Dersom du hører til en av gruppene over, så anbefaler vi at du melder deg på nyhetsbrevet vårt her.

Da vil du få oppdateringer om smarthus og hvordan du raskest mulig kan komme i gang med smarte løsninger, helt uten elektriker, selv om du ikke er spesielt “handy”.

Hvis du er klar for smarthus med en gang, så bør du sjekke smarthusveilederen, der kan du sette opp og designe ditt eget smarthus. Se videoen her for hvordan smarthusveilederen fungerer.