53,7% av branner i Norge har en elektrisk årsak, dette må du vite om fremtidens røykvarslere

53,7% av branner i Norge har en elektrisk årsak, dette må du vite om fremtidens røykvarslere

I dag har du vanlige røykvarslere som piper når den oppdager røykutvikling. En smart røykvarsler tilkoblet Futurehome Smarthub vil gi deg push-varsler dersom en hendelse oppstår.

Det betyr at du alltid har oversikt over hva som skjer i hjemmet ditt.

Dersom du er på reise og partneren din er hjemme med barna, og alarmen går, så vil du også bli varslet. Du kan da ringe hjem for å sjekke om alt er i orden. Du kan til og med legge inn at naboen blir varslet. Det er mye smartere enn en røykvarsler som bare piper for å varsle. Tenk om du ikke er hjemme?

Dersom det brenner på kjøkkenet vil du få varsling om dette rett på smarttelefonen din. Dersom du har en smart røykvarsler på soverommet, vaskerommet, eller andre deler av hjemmet, så vil du bli varslet om akkurat hvor brannen har oppstått.

Hvordan kan smarthuset gjøre mer enn å varsle??

Når alarmen går og du blir varslet, så vil systemet automatisk skru på alle tilkoblede lys slik at du og dine kan komme dere raskest mulig ut av hjemmet. Dette er innstillinger du velger selv, rett fra Futurehome appen.

53,7% av brannene i Norge mellom 2009 og 2012 skyldes en elektrisk feil eller feil bruk av elektriske anlegg. (NRK 2014)

Med smarte røykvarslere vil Futurehome systemet sørge for å automatisk skru av strømmen til komfyr, panelovner og andre apparater slik som kaffetrakter og tørketrommel dersom de er koblet til.

Dette gjøres ved å koble de elektriske apparatene dine gjennom en  smart «veggplugg» som snakker med systemet. For større apparater ( som komfyr, tørketrommel etc.) så bruker vi en Heavy Duty Smart Switch. Dersom det brenner i et elektrisk apparat, vil strømmen bli kuttet og brannforløpet bli forsinket.

Vil du også ha smarte røykvarslere hjemme?

Bestill smarte røykvarslere her